Forventningsafstemning ved online markedsføring – hvordan gør du det?

 

En af de ting jeg meget ofte oplever som SoMe manager, er meget urealistiske forventninger til, hvad du rent faktisk kan få ud af online markedsføring.

Online markedsføring er altid påvirket af online trends, produkt og branche.

Jo mere kompliceret og nyt et produkt du har, og jo mindre et netværk du har. Jo længere tid tager det, og jo dyrere bliver det med online markedsføring (i en periode).

Du kan være heldig, at ramme en trend med dit produkt, men held er ikke en god ting at være afhængig af, når man har en forretning.

 

Kan du sælge alt online?

Noget af det sværeste at “sælge” online er i min erfaring enten højteknologiske not-wearables (altsĂĄ – alt andet end smartwatches, smartphones etc) eller personlig rĂĄdgivning.

Hightech er ofte meget teknisk, nyt og svært at forklare, og personlig rådgivning kræver et meget højt niveau af tillid og personlig branding.

Det vil altsĂĄ sige, at nĂĄr du overvejer online markedsføring – sĂĄ er det en rigtig god ide, at tage et meget kritisk blik pĂĄ dit produkt og branche, sĂĄ du er bedre forberedt pĂĄ, hvad du kan forvente.

 

De 4 H’er

De ting du skal huske, inden du starter er de 4H´er;

  • Hvor ”nyt/ukendt” er mit produkt?
  • Hvad er prisen pĂĄ mit produkt?
  • Hvor stort og godt er mit personlige netværk?
  • Hvor meget skal den personlig branding fylde?

 

Jo mere ukendt dit produkt er, jo længere vil det tage, og jo vigtigere er det med personlig branding.

Ligeledes jo dyrere dit produkt er – jo mindre impulsiv er kundens købeadfærd.

Dertil kommer dit personlige netværk.

Har du opbygget et stærkt og troværdigt netværk, så vil det være nemmere, men hvis du skal starte helt fra bunden, så skal du kæmpe noget hårdere for det.

Det er ikke altid kun et “køb” du skal have i tankerne med online markedsføring, men ogsĂĄ synlighed, tilgængelighed og kendskab.

Det kan tage op til 10 views, før folk overhovedet kan huske dig og rent faktisk køber noget.

Og det tager mindst 10 til 50 dage at få indsamlet nok data f.eks. via Adwords annoncer, før du kan begynde at analysere de informationer og omsætte dem til konkret brug.

 

Husk – nĂĄr du vil begive dig ud i online markedsføring

SĂĄ husk; nĂĄr du laver online markedsføring – sĂĄ kræver det is i maven og tĂĄlmodighed.

Du vil altid fĂĄ noget ud af det: Altid – men resultatet kan variere, og det er vigtigt, at du forbereder dig pĂĄ, at det vil tage tid og koste penge.

Ingen laver et “perfekt hit” pĂĄ en mĂĄned online for ingen penge og pĂĄ fem minutter.

Og hvis du ser det – sĂĄ er det enten held (i har ramt en trend: kæde-effekt), det er et etableret mærke/firma, der er allerede et meget stærkt netværk, eller der ligger et massivt markedsføringsbudget bag.

Der ligger altid noget bag den slags – og det er ikke altid, at du kan se, hvad det er.

 

PĂĄ 10 ĂĄr har jeg aldrig nogensinde set noget online “hitte”, som ikke enten var blevet promoveret (direkte/indirekte) af en trend (f.eks. via medier), et gigantisk markedsføringsbudget, et stærkt personligt netværk eller et allerede stort etableret navn.

SĂĄ – tĂĄlmodighed og is i maven 🙂

… og det er en god tommelfinger-regel at huske; jo færre penge du har til markedsføring… jo længere tid skal du sĂĄ bruge pĂĄ det i den anden ende.

Du fĂĄr ikke alting for… ingenting.

 

Gertrud Christensen

(Gæsteblogger)
Gertrud Christensen,
Vores Marketing

Følg Vores Marketing på Facebook

 

 

 

[Tweet “Overvejer du online markedsføring?”]

Tak for din tilmelding

Guiden lander i din indbakke lige straks :-) Hold også øje med spam-indbakken.