Du er coach eller konsulent og laver opslag på Facebook og Instagram, dog giver det dig ikke de reelle kunder, du ønsker. 

Det du mangler er den rette strategi til at få daglige leads og nye kundeemner ind i din forretning.

Her er Facebook annoncering et genialt værktøj til at få dig fra a til b

I dette blogindlæg vil jeg give dig mit bud på at komme i gang med at få nye leads til din coaching eller konsulent forretning, der også passer ind i din indholdsplanlægning i samspil med dine produkter og ydelser.

____

Først skal du vide, at mange af de råd om Facebook annoncering, der gives derude, ikke gælder direkte i din forretning. Det er nemt at blive forvirret, da mange af de råd, der gives derude handler om webshops, og hvor opsætningen af annoncer er en helt anden.

En webshops produkter er først fremmest ikke noget, der typisk kræver en længere beslutningsproces. Det vil sige ikke et så dyrt et produkt, der skal overvejes meget længe inden der trykkes på købsknappen. 

Når du sælger et forløb, som typisk er en dyrere ydelse end en t-shirt eller en anden billigere dims, så er det oftest et overvejende-køb med større commitment. Her skal folk i højere grad overbevises om, at de har brug for din løsning enten nu eller senere. 

I den proces har dine potentielle kunder typisk flere spørgsmål, inden de takker ja til at købe din ydelse. Det betyder også, at din salgsproces og købsrejse er længere for din kunde.

Der er altså flere små steps på vejen inden, at de fleste folk ser dit opslag/annonce og klikker køb.

Det, du skal tænke over er, hvilke spørgsmål folk har inden de køber dit coaching-forløb, kursus eller konsulent-ydelse – her også, hvad du skal overbevise folk om, inden de køber af dig. Måske har de ofte de samme spørgsmål, du hører igen og igen omkring dit forløb eller ydelse, og de samme tvivl eller undren inden købet.  

Disse ting skal du netop slå på og have frem i dit indhold og på din hjemmeside. 

Det allerførste dine potentielle kunder også gerne vil vide om dig er, at du er en dygtig ekspert indenfor din branche.

De vil gerne have tillid til, at du ved hvad du taler om, at du har styr på hvad det du gør, og at du kan give dem det de drømmer om eller løsningen på deres problemer.

Det er lige det, du skal overbevise dem om. Det er din vigtigste opgave at få dette frem, uanset hvilke kanaler din virksomhed er repræsenteret med online. 

Som du måske kan regne ud, er det ikke noget, der giver hurtige resultater. Det tager tid at opbygge tilliden online, og det sker ikke bare over en nat og 3 sekunder. Over tid er det dog muligt at opnå de gode resultater, du drømmer om.

Inden du begiver dig ud i annoncering på Facebook

Inden du overhovedet starter med at tænke på at annoncere noget som helst, er det vigtigt, at du sætter dig ned og får styr på, hvor din virksomhed er lige nu. 

Det er spørgsmål som:

  1. har du en tydelig og klar målgruppe? 
  2. har du allerede været i gang med at opbygge din organiske trafik og indhold? 
  3. har du en gruppe på Facebook? 
  4. har du en mailliste? 
  5. har du en række tidligere kunder? 

Disse spørgsmål kan hjælpe med at finde udgangspunktet for din forretning.

Er din virksomhed klar til at begynde med at annoncere, eller skal du have opbygget din organiske trafik først?

(Organisk trafik betyder indhold, der linker til din hjemmeside eksempelvis via en blog og som ikke er betalt indhold).

Svaret på spørgsmålet afhænger af, hvor du er i din virksomhed lige nu. Hvorfor det kan være svært i et indlæg som dette, at give et one-size-fits-all.

Dette betyder dog ikke, at annoncering ikke kan hjælpe dig på vej, hvis du starter fra nul. Du skal bare vælge den rette strategi, der passer til, hvor du er nu med din forretning og gerne vil hen. 

Sådan her starter du ud med annoncer som coach eller konsulent >

Måden du bedst starter ud på er, at annoncere for dit allerbedste kvalitetsindhold for de samme mennesker, over en vis længere periode.

Først skal du sætte dig ned og bestemme, hvem er det, du vil annoncere til? 

Er du en lokal virksomhed, er det ret lige til – så er det primært folk i dit lokalområde, og måske segmenterer du også på køn og alder.

Eller måske sælger du kun dine ydelser online, så find en gruppe mennesker, som i høj grad er tilbøjelige til at være i din niche og bliv ved den målgruppe ..

Mange skifter ofte rundt og afprøver forskellige målgrupper, hvis der ikke er taget et valg. Der afprøves lidt her og der, men man kommer ikke rigtig i mål. I så fald skal du sætte dig ned og vælge en mere indskrænket målgruppe, du vil arbejde med. 

Vigtigt bonus tip:
Mange coaches er i en niche, som kan give udfordringer med Facebook annoncering, hvis man ikke har det for øje inden man opsætter sine annoncer.

Arbejder du eksempelvis indenfor en niche, der handler om vægttab, er du Dating Coach eller rådgiver om gambling lignende, så har Facebook visse regler for, hvad og hvordan du må annoncere på deres platform.

Kort så handler det bl.a. om specifikke ord, vendinger og forme/symboler som du ikke må anvende, hvis dine annoncer skal blive godkendt af Facebook. Dermed ikke sagt, at det er umuligt for at annoncere, du skal blot have det in mente og være ekstra varsom i dine annoncetekster og billedmateriale.

Så er din niche indenfor Facebooks begrænsninger, hav dette for øje og vend det eventuelt med en Facebook Konsulent.

Vælg din kampagnemålsætning > 

Det næste du skal vælge og have på plads, er din kampagnes målsætning – på engelsk også kaldet campaign objective i fagligt teknisk Facebook-nørdesprog.

For at få dit indhold ud til flere, kan du bruge disse kampagnemålsætninger: engagement, video views eller brand awareness eller reach (afhængigt af dit mål med kampagnen).

Test de forskellige målsætninger af og se, hvad der virker bedst på din målgruppe. Vær ikke så bange for at afprøve forskellige kampagner i Facebooks annonceværktøj. Det værste, der kan ske er, at du får mere data ind, som du kan analysere på, så du har en idé om, hvad der virker vs. ikke virker. 

Det, der virker for din konkurrent, er ikke sikkert også virker for dig. Og det der virkede i sidste måned, virker måske ikke i dag.

Det vigtigste, når du annoncer dit indhold er, at du får interaktion på det indhold, hvor du viser din ekspertise overfor en masse mennesker i din målgruppe, og over en længere tidsperiode.

Interaktion som: du vil have dem til at like, kommentere, dele og interagere med dit indhold.

Bonus er også, at det giver et større brand kendskab, da dine opslag/annoncer vil nå ud til mange flere end, hvis du ikke annoncerede (samt i forhold til organiske opslag), og der er mulighed for, at din side kan få flere likes/følgere. 

I forhold til hvilket indhold, du skal lave (som mange ofte spørger mig om), så brug gerne videoer af dig selv, hvor du giver en masse værdi og slut af med en call to action. Så dine potentielle kunder lærer dig at kende. Det er trods alt dig, der er eksperten og sælger din vare bedst 🙂 

Folk vil blive til kunder henadvejen ved blot at se dit indhold, som de har set over en længere tidsperiode. Uden, at du nævner salg direkte i dit indhold. 

Som sagt tænk på hvilke spørgsmål sidder dine kunder typisk med, hvilken forvirring er der omkring din niche? Ting som folk undrer sig over, og som du kan hjælpe med at afklare for dem. 

På den måde viser du din ekspertise og know-how, og det er præcis sådan, at du leverer værdi til dem.

De mennesker bliver med tiden din varme målgruppe, der bliver større og større med tiden og dermed mere klar til at købe af dig senere.

Din call to action, som du nævner til sidst i din video, kan eksempelvis være en template, en guide en tjekliste eller noget med et hurtigt quick-fix, som du har lavet.

Du linker til denne i annoncen og i dit indhold og glem ikke at have denne koblet korrekt op på en squeezepage, der blot er en enkel side på din hjemmeside, hvor folk skal tilmelde sig dit nyhedsbrev for at downloade din guide.  

Du kan også vælge at have nogle annoncer, der linker til dine ydelser, så folk der har lyst til at tjekke dem ud eller købe med det samme får et link direkte dertil.

Nogle potentielle kunder skal måske følge dig i 6, 9 eller 12 måneder før de køber af dig og nogle tager måske kun et par uger om at beslutte sig, mens andre kan tage flere år før de handler.  

Nogle folk, har måske set dit indhold så mange gange, hvor du over tid har leveret så meget indhold til dem, at de har opbygget tillid til dig og din ekspertise, og at det nu er blevet den rette tid for de mennesker til at ville arbejde med dig. 

Derfor er det så ultra vigtigt, at du fortsætter med at lave kontinuerligt indhold, selvom du måske ikke kan se, at det giver noget nu og her på den korte bane, når du først starter ud. 

Ulempen er:
at indhold tager tid. Måske ser du ikke resultater de første 3 måneder, eller efter 6 måneder eller et år, men herefter så vil det performe bedre, og efter 2 år endnu bedre. 

Fordelen er:
så snart du har opsat dit indhold, hvor du konstant tiltrækker nye og har det på plads, så er det meget mere konsistent og pålideligt – og du behøver ikke frygte, hvor de næste kunder kommer fra. 

Processen kører på autopilot, og du ved hvilket indhold, der virker på nye kunder, der konstant bliver sat foran din kerne målgruppe. Indholdet kan du både bruge til dit organiske indhold, samt i annoncer og til dine nyhedsbrev og Facebookgruppe. 

Har du fx. ekstra tid i kalenderen om en måned? Så kan du lave en ny annonce og sætte foran de mennesker, der allerede har mødt dit indhold før, og tilbyde dem din ydelse. 

Strategien er mest effektiv, hvis du kører dit indhold ud på denne måde i minimum 12 måneder eller mere.

Det er ikke en kampagne, du vil bruge enormt mange penge på. De fleste virksomheder kan se gode resultater over tid ved at bruge mellem 60-300 kr per dag. Det afhænger dog af dit budget, og hvor mange mennesker, du skal nå ud til for at opnå dit mål. 

Er du ikke fan af at lave videoindhold, kan du også bruge blogindlæg – men, det er ikke altid og nødvendigvis lige så effektivt. 

Jeg håber, at du med dette indlæg fik et bedre indblik i hvordan annoncer kan bidrage til dit brand kendskab og give dig løbende nye potentielle kunder. 

Har du spørgsmål? Så er du velkommen til at smide din kommentar herunder 👇

Tak for din tilmelding

Guiden lander i din indbakke lige straks :-) Hold også øje med spam-indbakken.