Læs herunder det du for alt i verden ikke må gøre, når du annoncerer på Facebook …

Facebookannoncer er ofte lidt en trial and error proces, specielt hvis du annoncerer inden for nogle af Facebooks begrænsede kategorier. Eller hvis du er blevet fanget af Facebooks automatiske gennemgang af annoncer, og har fået din konto deaktiveret. 

Det kan være svært at finde hoved og hale i Facebooks regler, der ændres med jævne mellemrum.

Måske har du fået en annoncekonto lukket og åbnet en ny, men frygter at den også bliver deaktiveret lige om lidt.. Det er nemt, hurtigt at køre træt i Facebooks regler og være uforstående overfor deres til tider besværlige system. Hvorfor kan du ikke bare få lov til at få din annonce godkendt? 

Lær mere i dette indlæg om Facebooks regler og hvad du kan gøre, hvis først din annoncekonti er blevet deaktiveret. 

Undgå at din annoncekonto deaktiveres på Facebook

 

Deaktiveret annoncekonto

 

Her er et par gode huskeregler: 

 • Pas på med mange hyppige ændringer i din kampagne 
 • Lave mange kampagner, hvis din konto er ny 
 • Skalere dit spend for hurtigt 
 • Oprette mange nye annoncekonti indenfor kort tid
 • Opret ikke din business manager som en fake-profil 

 

I 2020 er godt 2 millioner annoncekonti blevet deaktiveret op til amerikanske præsidentvalg. Ifølge IT watch’s artikel her.

Udover det har godt 150 millioner opslag fået advarsler, grundet Facebook har tolket indholdet som misinformation. Foreløbigt ser det desværre ikke ud til, at færre konti bliver deaktiveret.  

Vil du annoncere på Facebook og være med i deres game, så er det altså Facebook spilleregler, der gælder. Der findes ingen smutveje eller snedige tricks til at omgå Facebooks regler og annoncepolitikker. 

Der er ikke noget at sige til, at du nu og fremadrettet skal være endnu mere varsom end før, når du annoncerer på Facebook. 

Flere ting du skal være obs på med Facebooks regler

 

hacker 3342696 1280

 

I min Facebookgruppe og andre grupper omhandlende Facebook, har 2020 også været fyldt med frustrerende spørgsmål om deaktiverede konti og den håbløse mulighed for at få hjælp af Facebooks support. 

Først og fremmest er det en god idé, at du selv jævnligt holder dig opdateret med Facebooksregler for annoncering som ændres ofte – og som du kan læse lige her

Herudover er der nogle standard-regler, der er gode at være obs og kende: 

Facebook gennemgår dine annoncer automatisk inden de offentliggøres, hvilket gør det endnu nemmere at blive fanget af deres ‘sweeps’. Altså, Facebooks automatiske gennemgangsproces, der afgør om dine annoncer overholder deres politikker eller ej og dermed om de bliver godkendt. 

Det er Facebooks spilleregler, der gælder – og med over 2,2 billion brugere og flere millioner annoncører, er det desværre ikke muligt for Facebook at gennemgå alle konti individuelt. 

Når du indsender din annonce til godkendelse hos Facebook, gennemgår de din annonce, som kan tage op til 24 timer – til tider kan det tage længere tid. 

Facebook gennemgår bl.a. både dit indhold som billede, tekst, links og målretning. 

Noget som mange ikke er klar over er, at din landingsside tæller med i Facebooks vurdering af om din annonce overholder Facebooks regler. 

Så er din landingsside ikke kompatible med Facebooks regler, er der altså stor chance for at din annonce ikke bliver godkendt.   

Eksempelvis, hvis du linker til en pdf eller en anden destinationsside, som Facebook ikke godkender som et gyldigt link. 

Du må for eksempel heller ikke henvise til et link med automatisk download, kræve at man downloader noget før siden åbner, automatisk afspilning af en video eller lede folk hen til din lukkede/hemmelige Facebook-gruppe. 

Vær derfor ekstra obs på din landingsside tilhørende dine annoncer. 

Her er en liste over de ting, du ikke må annoncere med på Facebook: 

 • Ord som ‘vægttab’, ‘tabe dig’, ‘vil du’, ‘metode’, ord som kan være krænkende 
 • Du må ikke skrive ‘Vil du tabe dig?’ og formulering ‘Vil du … X’ er Facebook ikke vild med at du direkte antyder til et problem (som er stik imod god copywriting)
 • Du må ikke antyde, at brugeren du skriver til er på en bestemt måde eller har en bestemt adfærd
 • Før/efter billeder
 • For meget bar hud på billeder eller billeder, hvor der vises kropsdele 
 • Forkert eller overdreven brug af Facebooks eller Instagrams brand/logo 
 • Indhold med tobak, stoffer, medicin, fyrværkeri, våben, voksent indhold mm.

Kategorier der specielt og ofte kan give problemer med at få annoncer godkendt: helse, lidelser, stress (coaches), vægttab, dating, alkohol, online apoteker, forsikring og finansielle services og lignende kategorier. 

Vil du eksempelvis gerne tale til folk, der gerne vil tabe sig, så kan du tage udgangspunkt i din egen historie og fortælling om fordelene med dit nye sundere liv og kun vise glade efterbilleder. Men, før/efter billeder af kunder eller af dig selv er altså no-go hos Facebook. 

Er din annoncekonto blevet deaktiveret? 

 

Deaktiveret annoncekonto1

Er skaen sket ..

Så se først på om du har mulighed for at anmode om en gennemgang af din annoncekonto hos Facebook. 

Det tager typisk 1-2 dage før din konto igen bliver åbnet, men det hænder at det blot tager et par timer – med mindre Facebook har vurderet at din konto ikke på nogen måde bliver åbnet igen, også selvom du måske ikke direkte har overtrådt nogle af deres regler.

Og så er det altså desværre forfra med ny annoncekonti, og hvad der ellers hører til. 

Ikke engang nogle af os specialister eller eksperter, som arbejder dagligt med Facebook annoncer og med et vist antal månedligt annoncespend kan hjælpe dig yderligere, hvis din konto først er permanent lukket. 

Så først anmoder du om gennemgang af din konti (hvis du har muligheden) og så tag fat i Facebooks support.

Facebooks support

Herudover kan du tage fat i Facebook chat support, som typisk har åbent alle hverdage. Du kan få fat i Facebooks support lige her – Ved at klikke på “Kom i gang”.

Det er værd at nævne, at det ikke er altid at supporten er åben, hvis de har meget travlt inde hos Facebook. Supporten kan du altid finde ved at tilgå denne side. 

Ikke alle Facebooks repræsentanter er lige gode til at hjælpe og ofte tager supporten rigtig lang tid. Ofte chatter jeg med dem i over 1 time eller mere inden, der kommer en løsning. Det er ikke altid let og supporten foregår kun på engelsk. (Nogle gange kommer der slet ingen løsning, da deres support også er begrænset af, hvad de kan gøre fra deres ende af)

Det hjælper at være venlig og imødekommende med dem, forklar dem situationen så godt som du kan og vis, at du er en seriøs virksomhed og ellers væbne dig med tålmodighed.

Sker der ikke noget efter et par dage, så vil jeg anbefale dig at tage fat i supporten igen og forklar dem, at det er vigtigt din konto bliver åbnet igen hurtigt (sommetider hjælper det lidt på det).

Opret en backup Business Manager

 

Opret business manager

 

Alternativt så kan du forsøge at oprette en backup business manager her.

Opret derefter en helt ny annoncekonti og med en NY og anden e-mail adresse, end du har brugt på din oprindelige business manager.

Tilføj også gerne et helt andet betalingskort, hvis muligt og evt. med en helt ny Facebookside / Instagram konto. 

Her handler det lidt om at prøve sig frem. Pas på med at oprette nyt og følge trinene for hurtigt – Facebook opfatter det hurtigt som spam. 

Når du starter fra nyt igen så forsøg stille og roligt ud. Start med 1 kampagne og måske 1-2 annoncesæt og 1-2 annoncer og overhold Facebooks regler i selve annoncerne og se herefter om det vil blive godkendt. 

Flere har også i år oplevet at deres Instagram konto eller Facebookside er blevet lukket uden grund. 

Din profil er altså så uheldig at være kommet med i et af Facebooks sweeps – muligvis mod fake-profiler. Det kan også være, hvis du har købt følgere, at Facebook at opfattet det på din profil og dermed lukket din konto. 

Og, her er udfordringen den samme. Vil supporten ikke hjælpe dig med at åbne din konto igen, så er det forfra med en ny konto 😩

Vær sikker på, at du bruger din egen og en ægte email adresse, et rigtigt billede af dig selv, som kan identificeres med dit pas eller kørekort. 

Det hænder, at Facebook spørger om ID kontrol, og at du skal identificere dig med pas, kørekort eller anden officiel og gyldig billedlegitimation. 

Det er simpelthen af den grund, at Facebook forsøger at beskytte platformen mod fake-profiler. 

Så er din profil oprettet som en ægte og reel profil, så kan du altså være bedre sikret, at din konto ikke bliver lukket i fremtiden.

Det samme er gældende for annoncører. Sørg for at opret dine konti med gyldig information og verificer din konti eller profil fra start. 

Har du spørgsmål til deaktiverede konto eller Facebooks regler?

Så er du velkommen til at stille det i en kommentar herunder eller i min Facebookgruppe, lige herFacebook annoncering for begyndere. 

 

Thank you or opt-ing in

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo.