Udnytter du alle Instagrams indbyggede funktioner og tricks?

Jeg giver dig her mine bedste hacks til, at du kan nå længere ud med din Instagram-profil.

Måske kender du allerede et par af mine tips eller måske er de alle 5 nye for dig?

Læs med i indlægget og bliv klogere her.

#1 Virksomhedsprofil

Det første tip er, at du skal skifte din Instagram profil til en virksomhedsprofil, hvis du ikke allerede har gjort det.

På den måde kan du finde guld af data, du kan bruge til at træffe fremtidige marketing-beslutninger ud fra.

Du skal blandt andet ændre din profil for at få adgang til ‘Indblik’ funktionen, der giver dig brugbar data om din profil omkring din målgruppe, indhold, hvor langt din rækkevidde er, hvornår dine følgere er mest online med mere.

Du skal dog have minimum 100 følgere for at kunne få at vide, hvornår dine følgere er online.

Ved at analysere på dine data og planlægge dine opslag efter hvornår flest i din målgruppe er online kan altså resultere i, at du ser en markant forbedring i engagement, følgerantal og rækkevidde.

Ikke mindst får du også muligheden for at begynde at promovere dine opslag.

#2 Billedtekster

Har du en meningsfuld tekst til dit billede eller en intetsigende tekst eller blot en emoji? Som ikke har noget at gøre med din målgruppes interesser?

Og, ja der er mange af de store profiler på Instagram, der netop gør det – men, de har allerede en giga fanbase, der ikke har behov for ligeså meget opmærksomhed som brands, der stadig er ved at etablere deres værdi hos forbrugeren.

Men, for os andre, der skal kæmpe for engagementet, så vil det gøre en forskel, at du skriver en tekst, som folk kan relatere til på den ene eller anden vis, så der er større chance for, at de kommenterer under dit opslag – og dit opslag vil dermed blive vist til flere.

Tænk også altid på, hvad din målgruppe gerne vil se, hvad vil de gerne høre om, og hvad resonerer med dem? Prøv at skriv det ind i din billedtekst hver gang. Husk at den første sætning er den vigtigste. Det er den “overskrift”, som skal fange din målgruppes opmærksomhed.

I dit indhold kan du fx. vælge enten at være informativ, sjov, inspirerende, mindeværdig eller underholdende. Tal om det din målgruppe snakker om og få en bedre og direkte forbindelse til dine potentielle kunder.

Vil du gerne have mere inspiration til hvilket slags indhold, og hvordan du kan poste i dit feed? Så se mit andet indlæg her med 3 typer af indhold du kan poste.

Dit indhold har altså stor betydning for, om dit brand vil få gode resultater på Instagram både, hvad gælder tekst og billedet, som hvad begge angår skal være fængende og interessant.

#3 Hashtags

Ved du hvilke hashtags, du skal bruge på Instagram? Eller skriver du blot de store populære hashtags ind under dit billede, og håber på at du får en masse likes og kommentarer?

hashtag

Du kan tænke på hashtags ligesom søgeord på dit website. Folk søger på hashtags på Instagram, så du er nødt til at bruge dem i dit opslag.

Brug max 28 hashtags selvom Instagram tillader op til 30 hashtags per opslag. Og brug gerne minimum 5-6 hashtags per opslag. Fyld de hashtags på, som er relevante for dit opslag, din niche eller målgruppe.

Udvælg nogle hashtags som er relevante, specifikke og målrettet med nok konkurrence.
Er du i en lille niche på det danske marked, så er det ikke sikkert, at de hashtags du finder, der er relevante for dig, er særlig store i Danmark.

Er der under 1000 hashtags er det ok, men færre en 50 eller 10 fx. så vil det betyde, at hashtagget ikke er særlig brugt og dermed heller ikke nok folk, der søger efter hashtagget.
Er det derimod et hashtag med over 50.000 opslag, så er chancen mindre for at dit opslag vises mellem de andre opslag under hashtagget.

Lav grupper med dine hashtags og roter mellem hvilke du bruger, så det ikke er de samme hashtags hver gang.

Ellers kan Instagram opfatte det som spam, hvis du ikke varierer dine hashtags.
Måske kan du ikke finde 28 hashtags for hver gruppe, du laver, men du kan altid skrive nye på, som du opdager løbende.

Jeg har fx. en liste på mit note-program på min computer plus jeg også har gemt mine grupper af hashtags i planlægningværktøjet Later.

På den måde er hashtaggene hurtige og nemme at indsætte i mit opslag hver gang.

#4 Instagram Stories

Laver du stories hver dag eller er du mere typen, der blot browser igennem andres stories?
Der er en række fordele for dit brand, ved at lave daglige stories på Instagram.

Kopi af Design uden navn

Ved at lave stories kan du nå ud til mange flere og få flere visninger ved at bruge hashtags i dine stories.

Du kan tilføje op til 10 hashtags i hver story, som du laver.

Dit indhold får altså større chance for at blive set af nye folk og potentielle kunder.

Og din story har mulighed for at blive vist på ‘udforsk-siden’, som kan give dig endnu flere visninger og rækkevidde.

Hvis du ikke vil have dine story hashtags til at fylde og dække over dit billede, så kan du gemme dine hashtags under en emoji eller en sticker.

Du kan også gøre teksten mindre ved at ‘klemme’ hashtag-teksten mindre eller større og herefter indsætte din sticker.

Du kan også tagge andre brugere og nævne i din stories, fx. samarbejdspartnere, folk der inspirerer dig eller profiler du elsker at følge.

Vær kreativ med dine stories, men hold dig inden for dit brands visuelle identitet så vidt det er muligt. Det er nemt at blive bidt af de mange fede muligheder 🙂 Jeg får også ofte tilføjet et sticker eller to for meget, men de er altså lidt sjovere..

Ved at lave daglige stories er der flere, der oplever øget følgerantal, større rækkevidde og eksponering og flere privatbeskeder fra fx. potentielle nye kunder 🙂

#5 Linjeskift / mellemrum

Har du problemer med Instagram ikke laver mellemrum mellem din tekst i dit opslag, selvom du trykker enter?

Så har jeg løsningen til dig her!

Hop ind på denne side: https://www.apps4lifehost.com/Instagram/CaptionMaker.html

Kopier så din tekst ind som du vil have, at den skal vises med mellemrum og tryk på knappen “Convert”, og herefter kan du kopiere teksten ind i dit opslag, og dit opslag vil blive postet med linjeskift, så det er nemt at læse dit opslag 🙂 Og du behøver ikke at lave prikker eller bindestreg for at få luft mellem din tekst.

Det her var nogle af mine bedste hacks til din Instagram-profil, som kan hjælpe med at løfte din profil og bygge dit community.

Afprøv disse hacks næste gang du logger på Instagram 🙂 Lad mig endelig vide om det har gjort en forskel for din profil.

Kh. Silje

Tak for din tilmelding

Guiden lander i din indbakke lige straks :-) Hold også øje med spam-indbakken.