Hej!

 

Mange undrer sig over, hvad en Online Marketing Koordinator/Manager/Specialist/Creator (kært barn har mange navne) egentlig laver?!

 

Jeg har dog udnævnt mig selv som Content Creator/Manager i de forskellige jobs, jeg sidder med – da content er gennemgående for mange af de daglige opgaver, jeg har.

 

Dog er det ikke alligevel ikke helt dækkende for mit job – og, det er koordinator egentlig heller ikke. Både og, men kan alligevel være svært at tyde ud fra titlen.

 

Derfor er det ofte en længere forklaring, når folk spørger mig, hvad mit arbejde egentlig består i 🙂

 

Det er noget med online og noget med marketing, lidt med hjemmesider (uden at være programmør) og lidt med SoMe, og lidt grafisk (uden at være grafiker).

 

Lidt en marketings-alt-mulig-blæksprutte.
Men, det kliché-ord må man jo heller ikke bruge (i-hvert fald i en ansøgning) 😉

 

Så, hvad laver du egentlig i dit job???

 

 

WINNING WEDNESDAY

 

Ja, det er svært med én enkelt titel, der fuldt beskriver alle de opgaver, jeg løbende løser i mine jobs.

 

Men, for dem der er nysgerrige og måske godt kunne tænke sig være i et lignende job tænkte jeg, at jeg ville dele én gang indimellem på min side, hvad mine opgaver går ud på, samt hvilke opgaver jeg har haft den seneste uge med et Winning Wednesday post! 🙂

 

Måske det kan give dig lidt inspiration til at søge dit næste online-marketing-agtige-job eller et par ideer til hvilke opgaver, du synes er mest spændende at arbejde med, når du skal vælge dit ’felt’.

 

Eller måske sidder du i den situation, at du skal ansatte en til at tage sig af din online marketing, men du er i tvivl, om hvad sådan en slags kan … ?

Hermed, er det meget individuelt hvilken baggrund og erfaring folk kommer med inden for denne branche og i forhold til, hvad du har brug for.

Jeg forstår dig dermed fuldt ud, at det kan være svært sætte ord på, hvilken slags blæksprutte, du er på udkig efter 🙂

 

 

(skriv gerne til mig hvis du ønsker input til, hvad du skal tage højde for ved at ansætte en alt-mulig-marketing dame/mand)

 

Uanset så skal du ikke føle dig for grøn eller novice til at spørge, hvis du er nysgerrig på én af mine opgaver/tanker inden for online marketing.

 

Først og fremmet vil jeg dog lige præsentere og forklare lidt overordnet, hvordan jeg egentlig arbejder. Måske har du allerede læst mit indlæg med, at jeg pt. arbejder remotely?
Ellers kan du læse det her.

 

Lige nu arbejder jeg 4 steder tilsammen. Alle med opgaver indenfor online marketing.

To steder arbejder jeg med B2B-marketing med hver deres niche, som er spændende på hver deres måde.

Og så arbejder jeg for en B2C-webshop, hvor det er nogle helt andre opgaver, kan man godt sige, som jeg løser.

Nyeste skud på stammen er et freelance-samarbejde, hvor jeg indtil videre primært skal hjælpe med det tekniske i forhold til e-mail marketing.

 

Ved de 4 jobs, har jeg ugentlige opgaver, som jeg løser på tværs hver eneste uge. Det giver mig et dybt indblik i forskellige virksomheder på få dage hver uge, hvor det gælder om at være effektiv og hurtig til at lære og implementere.

 

Mine opgaver baserer sig på alt fra forretnings-sparring til nye hjemmesider til opslag og planlægning på sociale medier og sparring i forhold til indhold, og så hjælper jeg med alt det tekniske set-up i forskellige systemer og programmer.

 

I sidste uge så bestod mine opgaver fx af:

 

  • Shopify Opsætning af nyt webshop system, hvor jeg fik genopfrisket Shopify som system, med alt hvad det indebærer som opsættelse af fragt, betalingsløsning, oprettelse af kategorier og jeg fik styr på, hvad der mangler for webshoppen er færdig 🙂

 

Pyyh, det er ikke altid nemt at skifte shopsystem, men heldigvis er Shopify et meget intuitivt system for os, der ikke er programmører. Altid dejligt med et forspring, når det er systemer man har siddet med før.

 

  • Planlægning af SoMe posts

Dette er en opgave jeg har hver uge 🙂 Her kan jeg få lov til at være kreativ med billeder og tekst, og nørde planlægningstidspunkter og engagement-data.

Det er både til Facebook, Instagram, YouTube og LinkedIn.

 

Jeg dog nysgerrig på at arbejde med marketing på Twitter og Pinterest som kanal. Del gerne med mig, hvis I har nogle gode erfaringer her! 🙂

 

  • Oprettelse af produkter

 

På webshoppen kommer der løbende og hele tiden nye produkter, der skal lægges på webshoppen, hvor jeg opretter de enkelte produkter med produktbeskrivelse, SEO-tekst og billeder blandt andet. Og herefter skal jeg aktivere produkterne, så de er online på shoppen 🙂

En god rutine-opgave, hvor det er muligt få lagt en masse produkter online på kort tid 🙂

 

  • Blogpost B2B

 

Jeg er ved at forberede et B2B-ekspert-blogpost, og jeg har en liste med eksperter, der skal indgå i blogindlægget – et blogindlæg, der handler om hvad du skal være opmærksom på, når du går i gang med online markedsføring.

Jeg håber, det bliver et super spændende blogpost, med et par ultra gode ekspert-tips.

 

  • Nyt B2B Website

 

Endnu et projekt med implementering af nyt webshop-system i en WordPress-løsning.
Som jeg glæder mig meget til at gå i gang med. WordPress er en super platform til B2B, som jeg kun kan anbefale 🙂 Jeg skriver gerne et indlæg om systemet til jer én dag.

 

  • Videoredigering

 

Ugentlig redigerer jeg også videoer til sociale medier med undertekster.

Umiddelbart kan det måske lyde lidt som en lidt kedelig opgave, men det er faktisk én af de sjovere opgaver synes jeg (selvom det tager lang tid at uploade videoerne 😉 ).

Det er sjovt at sætte videoklippene sammen i iMovie med animationer og skrive undertekster, der passer til videoens lyd, og herefter se resultatet.

 

  • Sparring med bureauer og potentielle samarbejdspartnere

 

I den seneste uge har jeg fået talt en del med forskellige folk, da det er større opgaver på mit bord for tiden end normalt, og så er det ikke altid det hele kan løses alene.

Derfor har jeg både talt med udviklere, Facebook-annoncører, lidt fagfolk i mit netværk og fået god sparring til at gå videre med mine opgaver i denne uge.

 

En rigtig travl, men super spændende uge!

Jeg elsker at have travlt og en masse opgaver, jeg skal nå i løbet af dagen 🙂

Lad os se om næste Winning Wednesday byder på nogle helt andre opgaver og nye udfordringer.

 

Måske der er nogle af opgaverne, du vil vide mere om eller har spørgsmål til?
Så tøv ikke med at stille dit spørgsmål i kommentarfeltet.

 

Jeg håber, I er klar på endnu en #winningwednesday post snarest!

 

Hvad har du selv opnået i den seneste uge?

 

 

 

[Tweet “WinningWednesday – Hvad har du opnået den seneste uge work-wise?”]

 

Tak for din tilmelding

Guiden lander i din indbakke lige straks :-) Hold også øje med spam-indbakken.