Det er en speciel tid for alle lige nu og specielt dig som virksomhedsejer, start up eller butiksejer. 

Måske føler du dig magtesløs i forhold til din markedsføring, fordi du er tvunget til at holde lukket eller gøre tingene anderledes end normalt. Det fører ofte til stilstand, når der pludselig vendes op og ned på det hele og du skal starte forfra med din plan. 

I en sådan tid med store udfordringer for at holde din biks kørende på lang sigt, opfordrer jeg dig netop til at handle i stedet for at gå i stå. For ellers kan det være umådelig svært at holde din virksomhed oven vande også efter krisen ender.  

Jeg anbefaler faktisk også, at du handler og tænke anderledes, hver gang der ellers er udfordringer med din forretning eller din strategi ikke virkede som du havde forudset eller resultaterne ikke var som forventet. 

Så det er ikke bare under en krisetid, du kan bruge disse tips og ideer, men tænk nyt, test af, afprøv andre ting, når tingene i din virksomhed går i stå eller ikke virker. 

Derfor har jeg samlet mine bedste tips til dig, som du frit kan bruge eller bygge videre på – som måske kan give mening for din virksomhed lige nu eller senere. Jeg håber, at du kan bruge nogle af dem:

 

3 Markedsføringstiltag du kan sætte i gang nu

 

#1 levering / take away

Overvej om du kan levere dit produkt (gratis) hjem til din kunde eller som restaurant/café kan du tilbyde take away selvom I ikke gør det normalt? Så din kunde ikke behøver gå ud for en dør for at købe og få fat i dit produkt. 

Måske kan du cykle eller køre ud til dine kunder i lokalområdet og samtidig tilbyde en ekstra gimmick? Det kan være at de får en ekstra gratis lille ting med i deres bestilling/ordre, at du giver dem rabat på næste ordre de bestiller hos dig eller en gave til at komme ned i din butik når du kan holde åbent som normalt igen.   

 

#2 gavekort

Er du én af de forretninger som er tvunget til at holde lukket eller har ekstra svært ved at få kunder lige nu, så overvej om du kan tilbyde gavekort som dine kunder kan købe af dig allerede nu og bruge senere eller bruge på din webshop. 

Jeg har set flere virksomheder, hvor det ser ud til at være effektivt lige nu. Men, husk også at få promoveret at du har gavekort og at du håber at dine kunder vil støtte din forretning lige nu.

 

#3 unikke tilbud

Jeg vil ikke anbefale dig at sætte alt ned og køre fuld udsalg på dine varer med det samme. Hold øje hvad dine konkurrenter gør i området. Måske kan du nøjes med at nedsætte varer som ikke har solgt de sidste 3 måneder eller som du har solgt færrest af – eller måske kan du lave et godt tilbud, da din kunde ikke får samme oplevelse som ellers og som de er vant til. 

 

Indholdsideer til dine sociale medier 

 

Måske har du fået styr på, hvad du kan tilbyde dine kunder i denne tid eller som en ekstra service, så det er så nemt som muligt for dine kunder at købe af dig. 

Men, hvad skal du egentlig poste på dine sociale medier lige nu?

Jeg vil anbefale dig at tænke langsigtet her. Fokuser og prioriter de ting du normalt udskyder på din to do liste.

Det kan være, at du vil:

  • Fokusere på at opbygge dit publikum yderligere
  • Få opbygget din mailliste
  • Lave en Facebookgruppe
  • Lave grafiske pins til Pinterest
  • Lave en video-serie til Youtube
  • Få skrevet de tidskrævende blogindlæg

Eller måske har du en lang liste med tekniske ting, der egentlig skulle have været fikset i hundrede år…

Så er det nu, at det er en god idé for dig at bruge tdien på.  

Måske kan du pakke dit produkt anderledes/på en ny måde eller opsætte et digitalt produkt? 

Tænk på hvad du kan gøre lige nu, som gør en forskel og giver værdi for dine kunder.

**

Husk også at ændre dine åbningstider på Google My Business. Sørg for at dine åbningstider står til åben, og ikke lukket – så er chancen nemlig stor for at alle dine kunder går til konkurrenter, der står som har åben på Google i stedet for dig.

Det tager ikke mere end 5 minutter for dig at ændre.

 

4 tips til dit indhold

 

#1 Tal ikke kun om coronakrisen

Pas på at dit indhold du poster på de sociale medier ikke kun handler om corona. Brug i stedet lidt plads på at fortælle om dig selv, kom med tips til hjemmebrug, fortæl om din virksomhed og vis dine følgere mere af behind-the-scenes. 

Vær kreativ, og find gerne på opslag som er ekstra underholdende eller en smule anderledes end dit normale indhold. 

 

#2 Signaler ikke panik

Selvfølgelig skal du fortælle dine følgere, hvordan din forretning håndterer situationen lige nu mht. holder I åbent og hvornår? 

Hvis ikke, hvordan kan man så bestille eller støtte din forretning? 

Vis at I står til rådighed og hvordan, og husk ikke at udstrål panik og desperation, fordi I ikke sælger, som I plejer lige nu. 

Lav i stedet et opslag, hvor du opfordrer til at man kan støtte din butik med fx et gavekort, at I tilbyder hjemmelevering eller hvad I ellers tilbyder lige nu i forhold til de tiltag I har valgt. 

 

#3 Prøv noget nyt

Det er nu, at du har tiden til at fx lave videoer klar til efter krisen eller forberede kampagner, du kan køre, så snart hjulene begynder køre lidt hurtigere igen. 

Det kan også være at det er nu, at du vil afprøve Facebook-lives, hvor folk skal spørge ind til forskellige emner. 

Er der plads til at I kan skrue op for blusset nogle steder? Så vil jeg anbefale at prøve det af.

Både Facebook- og Snapchat-annoncering er omtrent 30% billigere lige nu – prøv det af og se om det kan give nogle resultater I ellers ikke ville have fået.

#4 Gratis hjælp

Måske kan du tilbyde at hjælpe dine kunder med noget gratis eller billigere og vise samfundssind. Og på den måde yde en ekstra god service. 

Måske vinder du ikke på dette lige nu i kroner og øre, men jeg lover dig, at du vinder i det lange løb og at kunderne husker dig, frem for din konkurrent, når de skal shoppe dit produkt/service næste gang. 

 

Konklusion

Så mit overordnede råd til dig er at tænke ud af boksen i forhold til, hvordan du kan få nogle salg nu og her og/eller arbejd på nogle af de tiltag, du plejer at udskydde eksempelvis at optimere dine strategier.

Der findes ikke en manual til, hvordan du gør tingene rigtigt i sådan en tid. Kan du ikke gøre noget specifikt nu og her, så tænk langsigtet.

Jeg håber, at de fleste af jer efter påsken har fået lidt ny energi og overskud til at lave og udføre en god plan i denne overgangstid.

Og “don’t quit” – bare fordi, der er udfordringer lige nu.

via GIPHY

Vil du vide mere? 

Så har jeg lavet en mini-guide i samarbejde med Doug Sirkoch (Co-owner ved Look Media) med et par ekstra tips til din markedsføring under denne tid, og hvor du lærer mere om, hvordan du kan gå i gang med annoncering på Facebook:

> Hent mini-guiden lige her <


 

Afventer du situationen eller markedsfører du dig anderledes lige nu? Kommenter gerne herunder 🙂 

Alt det bedste,

Silje.

Tak for din tilmelding

Guiden lander i din indbakke lige straks :-) Hold også øje med spam-indbakken.