Hører du ofte ordet content marketing?

Men, er du ikke helt sikker på, hvad det egentlig betyder? Eller hvorfor du skal integrere det i din online marketing strategi?

Hvis du ikke får nok trafik på din hjemmeside, kan content marketing hjælpe dig på vej mod flere besøgende og dermed give salg på din hjemmeside.

I dette indlæg vil jeg dele 9 tips med dig, med alt du behøver vide om content marketing for at gå i gang.

 

Tip [1] Så – hvad er content marketing egentlig?
Og hvorfor er det så vigtigt, at du går i gang med det?

I dag kommer du ikke udenom, at den måde dine kunder finder frem til dig på eller hører om dig på, er enten via Google, de sociale medier eller anbefalinger fra en ven.

Hvor sidstnævnte er svært at kontrollere i praksis for dig. Med content marketing kan du selv kontrollere, hvad der sker med din markedsføring via Google, hvad du deler, og hvilken historie du fortæller på de sociale medier om dig og dit brand – ved at du selv er redaktør for dit brand, ved at du selv producerer og udgiver dit indhold.

Content marketing handler, om at du skal agere som medie med din virksomhed med interessant og nyhedsvækkende indhold, der får brugerne til at åbne din “avis” og se dit “tv-program”, for at blive i de traditionelle medie termer.

I online verdenen gælder det så i stedet YouTube, sociale medier og din blog/hjemmeside, hvor du har mulighed for at positionere dig som ekspert indenfor dit niche område.
Fordelen er, at du selv er herre over, hvad der bliver publiceret om dit brand.

 

Giv værdifult indhold

Men, for at dine potentielle kunder skal finde frem til dig og dit brand, skal du have noget ultra godt og værdifuldt indhold (content) klar på din hjemmeside til dem, der kunne finde på at klikke sig ind på din hjemmeside.

Indhold, der svarer på brugernes spørgsmål eller giver dem en brugbar løsning på en specifik problemstilling.

Måske hører du ofte de samme spørgsmål igen og igen fra dine kunder.

Skynd dig noter disse spørgsmål ned, da du kan bruge dem i din content marketing i fx. et spændende blogindlæg!

Et blogindlæg, der ligefrem besvarer en konkret problemstilling – som måske flere af dine nuværende og potentielle kunder finder relevant, da det er ofte stillet spørgsmål. 

 

Tip [2] Hjælp og uddan dine potentielle kunder
(Pak sælger-helge væk)

I stedet for (eller i tillæg) til dine betalte annoncer og mere sælgende tekster, kan du med content marketing tiltrække potentielle kunder ved at uddanne dem i dit produkt (uden at være sælgende!!).
Brug i stedet din viden som indhold i dine tekster/videoer.

Content marketing handler, også om at du skal pakke sælger-hatten (lidt) væk.

Forsøg i stedet oprigtigt, at hjælpe dine følgere, så du gør dig fortjent til deres opmærksomhed og loyalitet. Det kan du bedst gøre ved at anvende know-like-trust-buy tilgangen.

 

 

Tip [3] Know-like-trust-buy-modellen

Know Like Trust Buy Modellen(Copyright © Know-Like-Trust model, Silje Storgaard, 2019)

 

Det kan lyde lidt mystisk, at blot skulle dele ud af al sin viden på sociale medier, og så er det en del af din online markedsføringsstrategi, der skal bunde ud i salg før eller siden.

 

Måske tænker du netop:

Jamen, hvordan skal jeg overhovedet få solgt noget online ved at give min viden ud helt gratis??

 

Det er her know-like-trust-modellen kommer ind i billedet.

 

For at sælge online skal du skabe en relation til dine potentielle kunder først.
Det er meget essentielt at forstå for content marketing tilgangen.

 

Dette kan du skabe gennem know-like-trust-buy tilgangen

Kort fortalt vil det sige, at dine potentielle kunder altså først skal få et kendskab til dig og lære dig at kende.
Derigennem skal de kunne lide dig og dit indhold, før de tager hele din pakke, og stoler nok på dig til at købe af dig.

Ligesom hvis du skulle date en person eller møde et fremmed menneske for første gang, er det sjældent du vil tage hjem til personen eller gifte dig med personen ved første øjekast. Der vil du sandsynligvis gerne lære personen bedre at kende først.

Det samme princip gør sig gældende med din online markedsføring, før du kan forvente at skabe et salg eller lead.

Derfor har content marketing bl.a. været et hot buzzword og emne blandt online marketing folk de seneste par år.

Da vi mennesker er begyndt nemmere at gennemskue, at alt det indhold vi møder online, som kommer fra virksomheder, ofte bare er reklame og støj, som vi hurtigt scroller væk fra igen. Det giver os nemlig ingen værdi.

Derfor kan content marketing bruges i stedet til at tiltrække sig opmærksomhed, forbinde dig med din kunde, skabe interesse og skabe et loyalitetsforhold mellem dig og din kunde.

Det styrker relationen, der handler om, at vi bedst kan lide at købe af nogen, som vi kan lide og stoler på jf. know-like-trust-buy tankegangen.

 

Men, hvordan og hvorfor skal du så bruge content marketing i din digitale markedsføring?

 

Tip [4] Hvorfor skal du bruge content marketing i din online markedsføring?

Se content marketing som en metode, du anvender for at nå dit mål med at markedsføre dig online med synlighed og brand awareness. Du skal dog huske på, at det ikke nødvendigvis er noget, du mærker på bundlinjen efter 1 uge eller 2. Det tager tid.

Det handler om at væbne sig med tålmodighed, og se hvordan det gavner dig og din forretning på sigt.
Derfor er det med at holde hovedet højt, få lagt din plan og strategi, så du kan komme ud over rampen med din content marketing.

Det er nemlig en langsigtet strategi og plan, der skal sikre dig de leads eller salg, der nok skal komme ind løbende via dit gennemarbejdede og fantastiske content! 🙂 

 

Tip [5] Men, hvordan kan du så bruge content marketing i din markedsføring?

Det handler bl.a. om at du ved, hvad du vil dele med dine potentielle kunder, og at du jævnligt publicerer værdifuldt indhold, så du hele tiden er top-of-mind hos dine kunder.

Det gode er, at du selv bestemmer, hvilket format du vil bruge i dit indhold.

Har du det bedst med at optage videoer? Eller bedre med at tale og optage lyd? Eller den skrevne tekst – Så har du mulighed for at tilpasse, hvad der passer dig bedst at producere, så du selv synes det er sjovt, og kan passe ind i din tid og kalender.

Der er ikke noget værre end ikke at få produceret det indhold, du havde planlagt i din indholdskalender. Så du igen kan føle dig bagud og forvirret omkring din online markedsføring.   

calender 2389150 1280

På de sociale medier handler det, om at du er synlig, tilstede og jævnligt poster interessante opslag, der gør folk nysgerrige på dig, din business og dit indhold, sådan de får lyst til at vil vide mere.

På den måde skaber du en relation til dine potentielle kunder med din viden, hjælp og indsigt og derigennem på sigt skabe salget. Der er desværre ingen nem og kort vej til salget, når du sælger (b2b) ydelser online.

 

Hvilke opslag skal du dele på sociale medier


Det handler, om at være konsistent med sit indhold og ikke give op, samt tage imod den kritik og respons, du løbende får fra dine følgere på dine kanaler, fra besøgende på hjemmesiden og i kommentarsporet på dit website.

På den måde får du direkte hurtig en masse brugbar respons fra dine følgere til at forbedre dit produkt og indhold. Ud fra deres løbende spørgsmål har du allerede nye emner, du kan tage op i din content marketing og besvare.

Den bedste måde du kan sikre dig, at dine potentielle kunder nemt kan finde dig online, er at du får en masse content publiceret, der skal udgøre din markedsføring og i sidste ende få folk til at købe af dig. Men, mit råd er at starte ud i det små og det du kan overkomme, så skal nok det ideelle niveau nok komme hen ad vejen 🙂

Heldigvis er det nemt for dig at komme i gang med content marketing og ganske gratis.

 

[6] Med din content marketing skal du:

 • Give værdifuldt indhold
 • Gør dig fortjent til tilliden hos din målgruppe
 • Guide din målgruppe til at tage handling (call to action)

Du bestemmer selv hvilket format, der passer dig bedst i forhold til dine ressourcer. Du kan bruge tekst format, lyd, video, billeder, infografikker osv. – Vær gerne kreativ. 

De er alle gode formater, du kan bruge i din content marketing strategi.

Det er dobbelt så godt, hvis du løbende kombinerer flere af elementerne, så der er lidt variation i dit indhold, da mennesker konsumerer indhold på forskellige måder. Afprøv de forskellige formater eller hold dig til 1 eller 2 slags i begyndelsen. Det vigtigste er, du får produceret noget fantastisk indhold! 🙂

 

Tip [7] Hvilket indhold skal du dele i din content marketing?

Med content marketing skal du altså bruge den specifikke viden, du har, til at promovere din virksomhed. Brug din viden til at hjælpe folk med at svare på eller give løsninger på de problemstillinger, som de sidder med.

Mange diskuterer hvor meget af ens viden, man egentlig skal give og dele ud ad til folk. Du vil jo helst ikke og endda helt gratis give folk dine allerbedste guldkorn, da det jo er dem du lever af at sælge til dine kunder!?!

Overvej hvad du vil dele med folk, og hvad du ikke vil give ud gratis, men så det stadig er spændende og interessant for andre at høre om.

Andre anvender den strategi, at de deler ud af al deres viden helt gratis, da kunderne ofte alligevel ikke selv tager action og handler, har tiden til det eller forstår det hele – hvorfor de alligevel i sidste ende vil købe sig til din hjælp 🙂

Ideen med content marketing er netop, at folk vil finde dit indhold værdifuldt og den vej igennem opbygge tillid til dig som fagperson eller ekspert. De vil nemlig gerne læse, lytte eller se dit indhold og lære noget af dig, hvis du formår skabe tilliden og relationen til dem.

 

Tip [8] Hvor skal du bruge content marketing?

Èt sted du bør anvende content marketing i høj grad, er på din blog eller hjemmeside. Det er et must hvis du vil generere trafik og besøgende til din hjemmeside. Men, det kan også være en del af din email marketing eller social media strategi.

Hvis du allerede har en blog på din hjemmeside, er det en god idé at se, om den er optimeret til godt content, eller om der mangler nogle elementer for, at du kan få det maksimale udbytte af den trafik, du vil tiltrække. Det handler om at se på kundens købsrejse og flowet deri. Se på hvad der giver bedst mening og i forhold til din virksomheds mål. 

Content marketing handler også, om du får postet de planlagte opslag kontinuerligt på de sociale kanaler, du har valgt anvende i din strategi.

Det indebærer, at du deler indhold med din e-mail-liste og holder listen varm indtil de køber af dig. Fx. at sende en mail ud hver gang du har publiceret et nyt blogindlæg.

Og ikke mindst betyder det, at du skal skabe søgeordsbaseret content.

 

SEO og content marketing

Det du skriver på din hjemmeside og i dit indhold, samt overskrift(er) vil hjælpe folk med at finde frem til dig på Google. Det er her SEO (søgemaskineoptimering), og søgeordsanalyse kommer ind i billedet.

Derfor er en god idé, du sætter dig lidt ind i SEO, så det content du producerer dukker op på Google. Her er det bl.a. vigtigt, at du får udfyldt titles og meta descriptions for hvert blogindlæg, du laver.

Det er muligt for dig at outsource denne del, hvis du ikke selv orker eller har tid til at sætte dig ind i SEO 🙂 

Husk også at få tilkoblet din Google Analytics og Google Search Console til din hjemmeside, så du kan spore alle dine indlæg, og hvilke der får flest besøgende, og hvilke der klarer sig knap så godt. Så du hele tiden kan evaluere og justere på din content marketing.

 

Tip [9] Sådan går du i gang nu

Hvis dette er første gang, du hører om content marketing begrebet, føler du dig måske overvældet nu. Men, opgiv ikke på forhånd! Det handler, om at sætte sig ned og lave en plan skridt for skridt, og så kan du nemt være i gang med din content marketing strategi indenfor 1 uge eller 2 eller måske endda på et par dage.

Min erfaring er dog, det ofte tager lidt længere tid end man forventer.

Men, de vigtigste tanker du gør dig til en start kan koges ned til:

 • Hvad er målet med din content strategi?
 • Få et klart og tydeligt billede af din målgruppe, din niche og hvem du henvender dig til
  – Måske synes du allerede at dette punkt, har du styr på, men kig endelig på det igen med content-marketing-briller 🙂
 • Undersøg hvilke problemstillinger, du oftest møder blandt nuværende kunder, se på de udfordringer de har og start ud med at bruge dem til dit content
 • Hav styr på det tekniske og grafiske setup til din content marketing – hvad vil du gerne appellere til?
 • Har du et grundlæggende princip, budskab eller fortælling, der skal være grundstenen i alt dit indhold?
 • Vær bevidst og gør dig tanker om, hvad målgruppen skal gøre i hvert stykke indhold med en tydelig call-to-action
  – Skal dit blogindlæg fx linke til en video, opfordre tilmelding til nyhedsbrev, downloade en guide eller noget helt andet?
 • Hvor ofte vil du udgive indhold? På hvilke sociale medier?Jeg vil klart anbefale dig at skrive din strategi ned samlet, sådan du altid finde den frem og gå tilbage og se, hvad du egentlig har aftalt med dig selv eller dine kollegaer, der skal ske med din content marketing.

 

Konklusion

Du har nu lært hvad content marketing er, hvorfor du skal gå i gang med din strategi nu og ikke i morgen, og hvordan content marketing medvirker til at give dig flere besøgende på din hjemmeside á potentielle kunder. Og hvorfor og hvordan du skal gøre dig fortjent til, at kunderne køber af dig.

Måske virker nogle af disse tips ret basic for dig, men om ikke andet er det nemt at glemme til tider, hvorfor man er i gang med den store content marketing plan og bruger så meget tid på at producere indhold. Dermed er det godt at huske sig selv på, hvorfor vi egentlig gør det.

Jeg tager selv ofte disse strategi-tanker op fra tid til anden for at holde fokus på den opsatte strategi og taktikker.

Jeg håber, du kunne bruge mine tips til din content marketing strategi. Kommenter gerne, hvis du kunne lide blogindlægget 🙂

Er der for mange marketing-buzzwords, du ikke forstår? Så kommenter gerne med et “ja” eller “nej”. 

 

Hvilke af disse tips følger du i din content marketing strategi?

Hvilke bruger du ikke, og hvad gør det svært for dig at komme i gang med? Kommenter endelig med din udfordring, så vil jeg prøve besvare dig, så godt jeg kan 🙂

 

[Tweet “Hvad er målet med din content marketing strategi? “]

Tak for din tilmelding

Guiden lander i din indbakke lige straks :-) Hold også øje med spam-indbakken.